Rock News

U2 anunță ediția aniversară de 30 de ani de la „Achtung Baby”

U2 a anunțat planuri pentru o ediție de 30 de ani de la „Achtung Baby”, cu o lansare specială de vinil și un box set digital uriaș. Compilația include 22 de piese care nu au mai fost niciodată disponibile digital înainte.

Cel de-al șaptelea album al U2 a fost lansat inițial pe 18 noiembrie 1991, iar ediția a 30-a aniversare va veni ca vinil standard sau de lux. Edițiile vor fi lansate pe 19 noiembrie.

Pe 3 decembrie, trupa va lansa, de asemenea, un set digital de 50 de piese cu celebrul disc, care va include remixuri și fețe B. 22 dintre melodii nu au mai fost niciodată disponibile digital până acum.

U2 a făcut echipă și cu artistul francez care trăiește la Berlin Thierry Noir pentru o instalație specială unică la legendarele studiouri Hansa din Kreuzberg, expoziție care va avea loc între 19 și 26 noiembrie.

În urmă cu treizeci de ani, U2 i-a comandat lui Noir să picteze o serie de mașini Trabant, care erau pe coperta „Achtung Baby”. Instalația va prezenta un Trabant nou pictat pentru 2021, precum și o pictură murală exclusivă pictată pe o secțiune a zidului Berlinului.