Rock News

Documentarul despre Tom Petty, „Somewhere You Feel Free”, gratuit pe YouTube

Un nou documentar despre unul dintre momentele cheie din viața și cariera lui Tom Petty este difuzat gratuit pe YouTube.

Bazat în mare parte pe o colecție de arhive de 16 mm care nu au fost descoperite până în 2020, „Tom Petty: Somewhere You Feel Free – The Making of Wildflowers” îl urmărește pe Petty din 1993 până în 1995, în realizarea albumului său solo, acum un clasic, „Wildflowers”.

Pe parcursul documentarului de 89 de minute sunt prezentate noi interviuri cu chitaristul Heartbreakers (și co-producătorul Wildflowers) Mike Campbell sau clăparul Benmont Tench.

„Am petrecut aproape 20 de ani cu Heartbreakers”, spune Petty în document. „Și dacă aș face înregistrări doar cu aceiași oameni tot timpul, nu aș învăța niciodată nimic, nu aș crește. Rick Rubin m-a ghidat într-un fel înapoi într-un loc muzical în care mă simt foarte confortabil”.

După ce a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance în martie 2021, filmul a câștigat Premiu Publicului, precum și premiul pentru cel mai bun film documentar la Festivalul de Film Boulder câteva luni mai târziu.