Rock News

Malcolm Dome, jurnalistul muzical care a inventat termenul „Thrash Metal” a murit la 66 de ani

Malcolm Dome, jurnalist muzical care scria în principal despre scena metal și hard rock, a murit la vârsta de 66 de ani. Lui i se atribuie inventarea termenului „thrash metal”, pe care l-a folosit într-un articol despre Anthrax în 1984.

Jurnalistul britanic a început în anii '70, scriind pentru revistele Record Mirror și Metal Fury, înainte de a scrie la Kerrang!. Moartea sa a fost anunțată de site-ul Louder, care are revistele Prog, Classic Rock și Metal Hammer, toate la care Dome a contribuit de-a lungul lungii sale cariere.

În 1981, Dome a publicat o carte numită „Encyclopedia Metallica”. El s-a referit la muzica Anthrax drept „thrash metal” pe parcursul unui paragraf în care scria despre melodia trupei, „Metal Thrashing Mad” într-un articol pentru Kerrang!. Desigur, termenul respectiv va descrie Metallica, Slayer, Megadeth și nenumărate alte trupe.

Ozzy Osbourne a scris: „Cuvintele nu pot exprima cât de rău îmi pare să aud despre dispariția lui Malcolm Dome. Odihnească-se în pace!”

Lars Ulrich de la Metallica și-a amintit de Dome, scriind: „Este extrem de trist să aud de dispariția lui Malcolm Dome. Nu numai că a fost un talent incredibil care mi-a ghidat relația cu muzica heavy, dar a fost și o persoană extraodinară. Astăzi, mă gândesc la momentele distractive și memorabile pe care le-am petrecut împreună în acele vremuri”.

Phil Campbell de la Motörhead a adăugat: „Ne pare rău că Malcolm Dome ne-a părăsit. A fost un campion al muzicii rock și un susținător de la Motörhead până la [propria trupă] Phil Campbell and the Bastard Sons. RIP Malcolm.”

Foto: captura Youtube