Rock News

Led Zeppelin ajunge pe TikTok

TikTok a anunțat că muzica Led Zeppelin este acum disponibilă comunității sale. Trupa și-a lansat, de asemenea, propriul cont oficial TikTok (@ledzeppelin) care va include copertele și grafic albumelor Led Zeppelin, spectacole live clasice și mult alt conținut video.

Utilizatorii TikTok pot acum să creeze videoclipuri cu coloană sonoră pentru orice melodie din discografia Led Zeppelin, cuprinzând peste 100 de melodii din totalul albumelor de stuido și live-uri, inclusiv unele dintre cele mai legendare piese ale lor, cum ar fi „Whole Lotta Love”, „Stairway To Heaven”, „Immigrant Song”, „Rock and Roll”, „Black Dog”, „Ramble On” sau „Kashmir”.

Led Zeppelin rămâne unul dintre cele mai inovatoare și populare grupuri din muzica modernă, vânzând peste 300 de milioane de albume în întreaga lume. Trupa a fost fondată în 1968 de Jimmy Page. Alături de Robert Plant, John Bonham și John Paul Jones, aceștia au început o dominație de 12 ani, timp în care grupul a fost considerat pe scară largă a fi cea mai mare și mai inovatoare trupă rock din lume.

Pe 8 noiembrie se împlinesc 50 de ani de la cel de-al patrulea album, „Led Zeppelin IV”, produs de Page, care continuă să fie unul dintre cele mai influente albume din punct de vedere artistic și unul dintre cele mai de succes din istoria muzicii

„Led Zeppelin IV” este al șaselea cel mai bine vândut album din toate timpurile în SUA.

Led Zeppelin a lansat doar opt albume de studio și niciun single pe parcursul carierei sale de 12 ani, dar până în prezent există peste 1.000 de single-uri și 2.000 de LP-uri pe piață.

Foto: Getty Images/ Guliver.