Rock News

James LaBrie spune că a refuzat oferta de a da o audiție pentru Iron Maiden

Într-un nou interviu cu The Metal Voice din Canada, James LaBrie, vocalul Dream Theater, a fost întrebat dacă s-a pus vreodată în discuție ca el să îl înlocuiască pe Bruce Dickinson atunci când Iron Maiden a rămas fără vocal, în 1993.

„Da, sigur. Așa a fost. La acea vreme, urmăream să fim manageriați de managerul Iron Maiden. Și așa, [managerul Maiden] Rod Smallwood la acea vreme, cu care jucam darts, m-a luat deoparte și mi-a spus: „Ce crezi despre asta...?”

LaBrie a explicat și contextul în care a avut loc discuția: Dream Theater tocmai lansase „Images And Words” și erau pe punctul de a organiza un turneu, însă aveau nevoie de management. Propunerea lui Rod Smallwood l-a derutat foarte mult pe LaBrie, care credea că se află acolo pentru a discuta despre Dream Theater, nu despre Iron Maiden.

Răspunsul a fost: „ Nu. În niciun caz. Știi de ce? Îți voi spune și motivele pentru care nu voi face asta. Unu: Dream Theater. Din cauza asta. Punct”.

"Bruce și cu mine avem respect reciproc unul pentru celălalt. Ne-am întâlnit de mai multe ori. Am făcut mai multe concerte. Îmi amintesc că am fost la o emisiune BBC cu el. Și a existat acel respect reciproc între noi doi. Și îmi amintesc că mă gândeam: "Nu voi merge acolo și voi cânta Maiden în fiecare seară - chiar dacă cred că sunt o trupă grozavă, iar Bruce este un solist extraordinar”.

Foto: Getty Images/ Guliver.