Rock News

Rob Halford a avut cancer în 2020. Boala este acum în remisie

Solistul Judas, Rob Halford, a dezvăluit că a luptat împotriva cancerului de prostată în timpul pandemiei. "Am avut mica mea luptă împotriva cancerului în urmă cu un an, pe care am trecut-o și [boala] este în remisiune acum, slavă Domnului", a spus el pentru Consequence.

"Asta s-a întâmplat în timp ce eram cu toții în carantină, așa că lucrurile se întâmplă dintr-un motiv în ceea ce privește înlănțuirea temporală a evenimentelor. Nu am decât recunoștință să fiu în acest moment al vieții mele, făcând încă ceea ce iubesc cel mai mult".

Rob a menționat anterior lupta împotriva cancerului în noul capitol adăugat la ediția actualizată pe broșură a memoriilor sale din 2020, „Confess”. Potrivit lui Halford, el a fost diagnosticat cu cancer de prostată după ce s-a simțit rău de mai mulți ani.

„Am simțit o combinație de șoc, groază și, în mod ciudat, de ușurare - cel puțin acum știu! ...„O să mor?”, scria Halford. "Nu m-am putut gândi la altceva. Știu oameni care au murit de cancer de prostată."Nu, nu vei muri, Rob", a spus dr. Ali."

În iulie 2020, Rob a suferit o opreție de prostatectomie (îndepartarea în totalitate a prostatei împreună cu veziculele seminale, cu păstrarea integrală a sfincterului urinar și, pe cat posibil, a nervilor destinați erecției).

A trecut prin tratamente de radioterapie în aprilie și mai 2021 și, în cele din urmă, boala a intrat în remisie în iunie. De asemenea, a avut o apendicectomie, după ce a fost descoperită o tumoare în apendice.

Foto: Getty Images/ Guliver.