Rock News

Paul McCartney spune că John Lennon a inițiat destrămarea The Beatles

Paul McCartney a acordat un interviu într-un episod al serialului BBC 4 "This Cultural Life", care este programat să fie difuzat integral pe 23 octombrie si unde clarifică lucrurile care au dus la destrămarea trupei The Beatles.

„Nu am inițiat destramarea. Acesta a fost Johnny al nostru”, a spus el despre John Lennon într-o avanpremieră a viitorului său interviu publicat de The Guardian. „John a intrat în cameră într-o zi și a spus că părăște The Beatles. Este aceasta sau nu inițierea destrămării?”.

Vorbind mai departe despre ceea ce el a descris drept „cea mai dificilă perioadă” din viața sa, McCartney a explicat că, în urma deciziei lui Lennon, el și membrii rămași Ringo Star și George Harrison au fost puși în situația de a scoate castanele din foc. McCartney a explicat că managerul lor, Allen Klein, i-a sfătuit să păstreze tăcerea în timp ce se finalizau chestiunile legate de afacere.

„Așa că pentru câteva luni a trebuit să ne prefacem”, spune McCartney. „A fost ciudat, pentru că știam cu toții că este sfârșitul Beatles, dar nu puteam să plecăm pur și simplu”.

„Trebuia să lupt şi singurul mod în care o puteam face era să îi dau în judecată pe ceilalţi Beatles, pentru că mergeau cu Klein. Şi mi-au mulţumit pentru asta ani mai târziu. Dar nu eu am iniţiat despărţirea”, a mai spus McCartney.