Rock News

Jay Weinberg povestește cât timp i-a luat până să înțeleagă importanța măștilor pentru Slipknot

Artistul își dezvăluie, de asemenea, părerea despre măști și despre evoluția lor în timp.

Având în vedere istoria formației Slipknot, este clar că măștile purtate de membri sunt un element cheie al imaginii grupului. Cu toate astea, toboșarul Jay Weinberg a mărturisit într-un interviu acordat pentru 102.9 The Hog și preluat de Ultimate Guitar, că măștile marchează evoluția fiecăruia dintre muzicieni.

Când s-a alăturat gruplui, artistul mărturisește că a fost ajutat de colegi să își creeze propria mască. „A trebuit să o port pe scenă timp de câțiva ani până am înțeles cu adevărat ce element aduce treaba asta lucrurilor pe care le facem,” susține el.

Prima sa mască, povestește Weinberg, a fost purtată pentru mai mult de două sute de spectacole, ceea ce a transformat-o într-un accesoriu „dezgustător”. „S-a destrămat complet și a devenit dezgustător să o port,”mărturisește el.

Măștile sunt schimbate de grup odată cu apariția unui nou disc, iar Jay are o părere și despre asta: „Mi-a plăcut foarte tare, dintotdeauna, modul în care fiecare tip din trupă a evoluat odată cu estetica măștii,” explică Weinerg, menționând că măștile sunt create astfel încât să se plieze pe dinamica fiecărei persoane.

Foto: Facebook, Jay Weinberg