Rock News

David Lee Roth și-a anunțat retragerea

CNN: David Lee Roth, solistul original Van Halen, și-a anunțat retragerea într-un interviu pentru Las Vegas Review-Journal.

"Arunc pantofii. Mă retrag. Acesta este primul și singurul anunț oficial ... Ai știrea. Împărtășește-o cu lumea".

Anunțul lui Roth vine la doar un an după ce Eddie Van Halen, chitaristul principal al trupei a murit de cancer. Cântărețul a făcut referire la moartea lui Van Halen în discuția cu ziarul din Las Vegas, spunând că se gândise la „plecarea iubitului meu coleg de clasă”.

David Lee Roth a mai spus că este preocupat „cu adevrat cu cât de scurt este timpul, iar timpul meu este probabil și mai scurt”.

Van Halen s-a format după ce Van Halen și fratele său, Alex, l-au cunoscut pe Roth. Trupa a lansat mai multe albume pe parcursul a patru decenii, cu o distribuție rotativă de soliști vocali: Roth a fost înlocuit de Sammy Hagar, care a fost înlocuit de Gary Cherone - formația s-a întors apoi la Hagar și, în cele din urmă, a revenit la Roth.

Roth a declarat pentru Review-Journal că și-a amintit primele zile cu trupa „ca și cum au fost ieri”.

Roth are cinci spectacole programate la House of Blues din Las Vegas, începând cu Revelionul și apoi în ianuarie - cinci spectacole despre care spune că vor fi ultimele ale sale.

"Am oferit tot ceea ce am avut de oferit. A fost o cursă uimitoare, grozavă, fără regrete, nimic de spus despre nimeni. Îmi va fi dor de toți. Rămâneți pe fază".

Foto: Getty Images/ Guliver.