Rock News

Corey Taylor consideră că „Enter Sandman” este echivalentul piesei „Stairway To Heaven” pentru generația sa

Artistul recunoaște chiar că a interpretat melodii din repertoriul Metallica aproape în toate formațiile din care a făcut parte.

„Una dintre primele melodii pe care le-am învățat la chitară,” a declarat solistul Corey Taylor pentru Ryan J. Downey (Knotfest.com), conform Loudwire, „a fost Enter Sandman, pentru că asta era echivalentul pieselor Stairway To Heaven sau Smoke on the Water pentru generația noastră”.

Muzicianul nu ezită să povestească și modalitatea prin care a învățat să interpreteze una dintre cele mai populare melodii semnate Metallica. „M-am așezat într-o zi, după ce devenisem ceva mai bun la chitară, și m-am întors și am ascultat primele patru discuri Metallica și m-am apucat […] să învăț riffurile alea. Și a devenit un fel de limbaj prin intermediul căruia puteai comunica și cu alți muzicieni când cântați pentru prima oară,” își amintește Taylor.

Artistul recunoaște că a interpretat melodii din repertoriul Metallica aproape în toate formațiile din care a făcut parte. „Era ca un fel de inițiere într-un mod ciudat; știai cum să o faci,” afirmă Taylor.

Foto: Facebook, Corey Taylor