Rock News

Iron Maiden are cea mai înaltă poziție vreodată în topul american cu „Senjutsu”

Iron Maiden câștigă cea mai înaltă clasare a unui album din topul Billboard 200 (datat 18 septembrie), ultimul album de studio, „Senjutsu” debutând pe locul 3.

Anterioarele discuri ale Maiden, „The Book of Souls” (2015) și „The Final Frontier” (2010), au atuns poziția maximă pe locul 4.

În total, Iron Maiden are patru discuri în topul 10 american.

„Senjutsu” este cel de-al doile album de rock din 2021 care reușește să vândă atât de multe unități încât să prindă top 5. Este depășit în acest an doar de „Medicine at Midnight” - Foo Fighters.

„Senjutsu” este al 17-lea album din discografia Maiden.

Pentru „Senjutsu” - tradus în mod vag ca „tactică și strategie”, trupa a apelat din nou la serviciile lui Mark Wilkinson pentru a crea spectaculoasa copertă tematică Samurai, pe baza unei idei a lui Steve Harris.

Steve Harris spune: „Am ales să înregistrăm din nou la Guillaume Tell Studio din Franța, deoarece locul are o atmosferă atât de relaxată. Amenajarea de acolo este perfectă pentru nevoile noastre; clădirea a fost un cinematograf și are un plafon foarte înalt, deci există o acustică excelentă. Am înregistrat acest album în același mod în care am făcut The Book Of Souls, în sensul că am scris o melodie, am repetat cu toții și apoi am înregistrat. Există câteva melodii foarte complexe pe acest album. Sunt foarte mândru de rezultat și abia aștept ca fanii să-l audă. "

Bruce Dickinson continuă: „Suntem cu toții entuziasmați de acest album. L-am înregistrat la începutul anului 2019, într-o pauză în turneul Legacy. Desigur, pandemia a întârziat mai mult lucrurile. Melodiile sunt foarte variate, iar unele dintre ele sunt destul de lungi. Există și una sau două melodii care sună destul de diferit de stilul nostru obișnuit și cred că fanii Maiden vor fi surprinși - într-un mod bun, sper! "