Rock News

Jimmy Page, la Festivalul de film de la Veneția pentru premiera documentarului Led Zeppelin

„Becoming Led Zeppelin”, unul dintre cele mai așteptate documentare la Festivalul de Film de la Veneția, a avut premiera sâmbătă (4 septembrie) cu Jimmy Page pe covorul roșu.

Producătorii Bernard MacMahon și Allison McGourty au obținut imagini nemaivăzute anterior ale unor concerte americane și britanice timpurii, precum și un interviu audio acordat de bateristul John Bonham unui jurnalist australian înainte de a muri, în 1980.

Interviul, înregistrările din concerte și alte materiale de arhivă sunt îmbinate în interviuri contemporane cu cei trei membri ai formației - Page, Robert Plant și John Paul Jones - pentru a crea un montaj care să documenteze primii doi ani frenetici ai existenței trupei și influențele sale muzicale timpurii.

MacMahon, care împreună cu McGourty a lansat seria de documentare PBS „American Epic”, a spus că a durat un an pentru a localiza înregistrarea cu Bonham, după ce a auzit o versiune piratată a interviului pe un vinil.

S-a dus apoi la fiecare jurnalist australian pe care îl cunoștea din acea epocă, întrebând dacă recunoaște vocea.

„În cele din urmă, am găsit pe cineva care a spus:„ Știm cine era, dar a murit ”.”

Page a declarat că a apreciat în mod deosebit accentul pus pe muzică - melodiile sunt redate pe toată lungimea, nu doar în fragmente. Și le permite membrilor trupei să-și spună propria poveste, în propriile cuvinte.

Foto: getty Images/ Guliver.