Rock News

Yes lansează al doilea single de pe noul album „The Quest”, primul după 7 ani

Legendarii rockeri progresivi Yes - în componența actuală Steve Howe, Alan White, Geoff Downes, Jon Davison și Billy Sherwood - au dezvăluit videoclipul pentru „Dare To Know”. Acesta marchează al doilea single și videoclip de pe viitorul lor album, "The Quest", programat pentru lansare pe 1 octombrie și produs de Steve Howe.

După șapte ani de pauză creativă, englezii de la Yes au decis că a venit momentul unei astfel de reveniri.

O mare parte din muzica pentru „The Quest” a fost „scrisă la sfârșitul anului 2019, iar restul în 2020”, spune Howe. „Am comandat mai multe orchestrații pentru a spori și îmbunătăți sunetul general al acestor noi înregistrări, punând accentul pe melodie, împreună cu câteva pauze solo instrumentale”.

„The Quest” a fost înregistrat pe tot globul. Sesiunile au avut loc în Marea Britanie cu Howe, Downes și Davison, în timp ce White și Sherwood s-au reunit în studio în SUA "Billy Sherwood și cu mine am făcut toate secțiunile ritmice, bas și tobe, în America", spune White, "în Los Angeles la Uncle Studios, unde lucrează el. Ajută când ai un loc de muncă bun", continuă Alan White râzând.

Yes a dezvăluit recent prima piesă de pe album - "The Ice Bridge".