Rock News

Sex Pistols câștigă lupta legală împotriva lui Johnny Rotten pentru melodiile din serialul lui Danny Boyle

Judecătorul de la Înalta Curte stabilește că Paul Cook și Steve Jones au dreptul să folosească materialele trupei în serialul „Pistol”.

Johnny Rotten a spus că nu este pregătit să aprobe licenţele necesare pentru acest lucru şi o va face doar dacă o curte de justiţie îi va cere. El a a pierdut acum bătălia legală privind drepturile de folosire a muzicii Sex Pistols în miniseria pregătită de cineastul Danny Boyle.

Într-un interviu acordat în aprilie ziarului Sunday Times, Lydon a spus că, fără consimţământul sau participarea lui, a fost scris scenariul şi a fost selectat actorul care urmează să îl interpreteze. El a punctat că a fost „pus la colţ ca un şobolan”.

Miniseria a reaprins neînţelegerile vechi dintre foşti membri ai trupei care a activat între 1975 - 1978.

La începutul acestui an, cineastul englez Danny Boyle a anunțat că va regiza pentru FX o miniserie despre emblematica trupă britanică punk.
Cele şase episoade vor avea la bază cartea de memorii a chitaristului Steve Jones „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol”, apărută în 2016.

Danny Boyle va fi şi producător executiv. Scenariul va fi scris de Craig Pearce, care este şi creatorul miniseriei, şi de Frank Cottrell Boyce, amândoi producători executivi.

Danny Boyle, premiat cu Oscar, este cunoscut pentru filme ca „Transpotting” şi „Slumdog Millionaire”.