Rock News

Metallica lansează două coveruri Soundgarden pe vinil în onoarea lui Chris Cornell

Metallica a lansat două melodii din show-ul său de la concertul omagial pentru Chris Cornell, în cadrul inițiativei „Vinyl Club”. „All Your Lies” și „Head Injury” au fost înregistrate la evenimentul „I Am The Highway”, care a avut loc în ianuarie 2019 la Forum din Los Angeles, California.

Bateristul Metallica, Lars Ulrich, i-a mulțumit lui Chris Cornell pentru „versuri, pentru gânduri” și a amintit contribuția alături de Soundgarden, „pentru că ne-au oferit ceva care ne-a inspirat, ne-a entuziasmat, a însemnat ceva, ne-a emoționat”.

Cele două melodii sunt prezentate drept favoritele Metallica din clasicele Soundgarden.

Printre muzicienii care i-au onorat amintirea solistului Chris Cornell în cadrul concertului numit „I Am The Highway: A Tribute To Chris Cornell” s-au numărat Metallica și Foo Fighters, alături de foștii colegi de trupă ai lui Cornell (Audioslave, Soundgarden, Temple Of The Dog).

Concertul a avut loc la The Forum, în LA, California, pe 16 ianuarie 2019, și a fost prezentat de comediantul și prezentatorul TV Jimmy Kimmel.

Chris Cornell a fost găsit spânzurat în camera sa de hotel, la MGM Grand Detroit, în mai 2017, în urma unui spectacol Soundgarden susținut la Fox Theatre. S-a stabilit atunci că a fost suicid. Artistul luase pastile pentru anxietate și sedative înainte, acestea însă neavând nici un rol în decesul său. Cornell a murit la vârsta de cincizeci și doi de ani, după o carieră bogată în muzica rock.

Foto: Instagram Lars Ulrich.