Rock News

Dave Grohl publică un fragment din volumul „The Storyteller”

Muzicianul povestește despre experiența care l-a învățat că nu este nevoie de spectacole de lumini și fum pentru a face muzică rock'n'roll.

Dacă urmărești îndeaproape activitățile celor de la Foo Fighters, sigur știai că solistul Dave Grohl plănuiește să ne ofere material nou de lectură în luna octombrie, sub forma unui volum auto-biografic denumit „The Storyteller”. După cum ne atrag atenția cei de la Kerrang!, muzicianul ne-a deschis apetitul pentru cartea sa prin lansarea unui frangment al acesteia, care detaliază impactul „verișoarei Tracey” asupra ideii sale despre rock’n’roll.

„Credeam, în naivitatea mea, că trupele interpretau numai pe scene imense, cu mașini de fum și showuri incredibile de lasere și materiale pirotehnice. Pentru mine, ăsta era rock’n’roll-ul,” povestește Grohl. „Habar nu aveam că singurele lucruri de care aveai nevoie erau patru pereți și o piesă,” continuă muzicianul.

Revelația asta a lui Dave a avut loc în momentul în care Tracey (care nu este, de fapt, verișoara lui), l-a dus pe adolescentul de numai treisprezece ani la un concert susținut de Naked Raygun. „[…] Abia așteptam să mă întorc acasă în Virginia și să împărtășesc asta cu toți prietenii mei, în speranța că și ei vor vedea lumina,” declară el.

Întregul fragment poate fi citit aici.

Foto: Facebook, Foo Fighters