Rock News

Q&A: Din Spania, Nicu Covaci a vorbit cu noi despre cadouri, generozitate, sacrificii și omul care i-a pus chitara în mână

Nicu Covaci ne-a mărturist și că pregătește câteva surprize pentru concertul pe care îl pregătește pentru seara de 15 august, unde, alături de trupa Phoenix, va concerta pe scena Kimaro.

In concertul Phoenix va fi invitat Bogdan Munteniță, fostul solist Phoenix, care va cânta câteva piese. Bogdan Munteniță a rămas în familia Phoenix și după plecarea lui din trupa. Mai multe amănunte, aici.

Alături de Phoenix, vor mai urca Paul Ciuci Compact, Vama, Trooper, Cargo în seara dedicată rockului, Rock Nights. Kimaro va avea loc în perioada 12-25 august în Portul Constanța, în parcarea de la poarta 1. Intrarea este liberă, însă vezi mai jos și condițiile de participare la festival.

Ce piesă îți aduce aminte de prima ta fugă la mare?
La mare nu am fugit, m-a dus mama când aveam 3 ani … Deci mi-aș fi adus aminte de „trei iezi cucuiezi“.

Cum ai descrie în trei cuvinte ultimul an?
Ultimul an este o catastrofă planetară.

Care a fost cea mai frumoasă vară din viața ta?
Cea mai frumoasă vară a mea a fost când m-au trădat și m-au părăsit membrii formației, pentru care mi-am riscat viața să-i fac oameni liberi, scoțîndu-i în Germania și am fost făcut membru de onoare în cel mai dur club moto din nordul Europei, Asgard.

Ce sfat ți-ai fi dat ție la 20 de ani?
La 20 de ani mi-am propus să nu accept niciodată nedreptatea și să mă sacrific pentru bine. Mi-aș da același sfat, a fost unul bun.

Dacă viața ta ar fi un film, care ar fi soundtrack-ul?
Soundtrack-ul care mă reprezintă este “LIBER”.

Care este ultimul cadou pe care l-ai făcut cuiva?
Cel mai recent cadou făcut cuiva a fost o motocicletă TRIUMF ROCKET 3 - solistului meu vocal, care își dorea să intre într un club de motocicliști.

Bere cu prietenii sau un film cu familia?
Bere cu prietenii. Eu am dat totul doar pentru PHOENIX și nu am familie!!!

Persoana care ți-a marcat cariera?
Persoana care mi-a deschis un drum în viață a fost Conachi Aurel, la care am descoperit pentru prima oară CHITARA.

Pentru ce activitate încerci să îți faci mereu timp?
Încerc să îmi fac timp să mai pictez, pentru că, de fapt, sunt profesor de arte plastice, dar mai compun și cântece cu mesaj. Poporul nostru are nevoie de încredere și adevăr.

În ce destinație te-ai teleporta acum: o plajă exotică, o terasă italiană sau un sat de munte românesc?
Sunt deja teleportat. Am avut o dată un noroc în viață, când am descoperit zona asta. Am Ceahlăul în spate, pădure de pini împrejur și marea sub nas!!! Asta în Spania.

Ce faci de fiecare dată când vii la Constanța?
De fiecare dată cînd vin în țară, în Constanța sau în altă parte, vin să cant și să îmi bucur prietenii și publicul care ne înțelege și ne dorește!!!

Despre Kimaro:

Între 12 şi 15 august, Kiss FM, Magic FM și Rock FM prezintă Kimaro, cel mai mare festival al muzicii româneşti.

Accesul publicului în cadrul evenimentului este gratuit și se face exclusiv pe baza unui cod pe care îl poți genera aici. Forma tipărită sau electronică a documentelor este obligatorie, codul generat poate fi prezentat și în format electronic.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în Registrul național de vaccinare. Cei peste 5 ani vor purta mască.

Kimaro va avea loc în Portul Constanța, poarta 1, între 12 şi 15 august, cu o seară specială dedicată fiecărui radio în parte.