Rock News

Brian May povestește cum l-a ajutat Freddie Mercury în cariera solo

"Back to the Light", albumul solo al lui Brian May, a fost recent reeditat și îmbogățit cu un al doilea disc cu materiale bonus, iar May planifică versiuni extinse în mod similar ale restului discografiei sale solo.

Vorbind cu Ultimate Classic Rock (UCR) despre melodia "Too Much Love Will Kill You", a cărei demo a fost lansat recent, Brian May spune că, deși acum este „mai în vârstă și mai înțelept”, omul care a scris acele versuri în urmă cu aproape 30 de ani este încă foarte prezent și, în anumite privințe, în aceeași situație.

Uitându-se înapoi la realizarea albumului și la conversațiile pe care le-a purtat cu Freddie Mercury, în timp ce solistul Queen își trăia ultimele clipe, Brian May spune acum că acele momente l-au ajutat să-și găsească drumul ca artist solo.

"Cred că la început a fost un fel de terapie. Pentru că eram într-o stare proastă. În viața mea se întâmplau tot felul de lucruri. Știam că îl pierd pe Freddie și știam că îl pierd pe tata. Căsătoria mea se destrama. Nu a fost cel mai bun moment pentru mine. De asemenea, am simțit că îmi pierd copiii. Cred că m-am definit că tată mai mult decât ca un rockstar. Aceasta a fost religia mea. Și am avut sentimentul că pierd totul. Cred că atunci când am reușit să fac niște muzică, a fost o modalitate de a trece peste", povestește Brian May.
[...]
"Apoi am avut această conversație foarte ciudată cu el [cu Freddie]. Pentru că mi-a spus: „Uite, știu că suntem în această situație dificilă. Nu știm cât timp mai am. Probabil că te simți jenat. Nu vrei să scoți melodia asta pentru că te simți prost, pentru că simțiți că mă abandonați sau ceva de genul acesta". El a spus: „Nu vă faceți griji. Sunt bine. Ce se va întâmpla, se va întâmpla. Continuăm normal, creând și ar trebui să vă începeți cariera solo. Pentru că, probabil, veți fi nevoiți să faceți asta".

Foto: Getty Images/ Guliver.