Rock News

„Smells Like Teen Spirit” - Nirvana depășește un miliard de ascultări pe Spotify

Potrivit Chart Data, „Smells Like Teen Spirit” a depășit un miliard de stream-uri de pe Spotify, devenind astfel prima melodie a trupei care a atins această bornă.

„Smells Like Teen Spirit”, de pe lansarea revoluționară a Nirvana„Nevermind” (Geffen / UMe) a ajuns pe locul 1 în întreaga lume, vânzând peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Single-ul și-a făcut debutul pe radio pe 27 august 1991.

„Nevermind” va ajunge să fie mult mai mult decât unul dintre cele mai reușite și influente albume din toate timpurile. A readus integritatea și pasiunea rock-n-roll-ului în topul clasamentelor și continuă să fie o inspirație pentru fani și muzicienii deopotrivă în ultimele trei decenii.

Krist Novoselic a explicat intr-un interviu din 2020 motivul pentru care Nirvana încă inspiră artiștii moderni.

„Este vorba despre conexiunea individuală cu muzica,” explică Novoselic interesul continuu al publicului pentru materialul lansat de Nirvana cu câteva decade în urmă. „Încă mai primesc scrisori de la fani și când obișnuiam să ies în public, oamenii îmi povesteau despre cum le-a schimbat Nirvana viața. Ceva din muzică pur și simplu face conexiunea cu publicul și este ceva foarte personal chiar și în ziua de azi. Nu este la latitudinea mea să definesc acea conexiune pentru că este literalmente diferită de la caz la caz. Este vorba de energie și onestitate. Kurt spunea «Îmi plac versurile criptice» și spunea că nu își punea în gând să transmită mesaje importante. Dar asta a lăsat lucrurile la interpretarea altora și poate asta este cheia modului în care indivizii formează o conexiune,” continuă basistul.

Foto: Getty Images/ Guliver.