Rock News

Wolfgang Van Halen povestește cum a învățat să cânte la tobe

Iată care a fost punctul în care artistul a simțit că a evoluat cu adevărat.

Deși Wolfgang Van Halen mărturisește că nu a beneficiat niciodată de educație formală în domeniul muzical, este clar că asta nu îl împiedică să își construiască o carieră muzicală de succes. Într-un interviu acordat pentru Rolling Stone Music Now și preluat de publicația online Ultimate Guitar, Wolfgang a povestit cum a început să cânte la tobe, dar și ce toboșari admiră, menționând și care a fost momentul în care a simțit că a evoluat ca muzician.

„Ascultam Van Halen, «Best Of, Vol I» și «Enema of the State» de la blink-182 și încercam să le imit,” își amintește artistul. „ […] Nu am învățat niciodată să citesc – nu am învățat niciodată să citesc partituri, știu să citesc cuvinte și chestii,” mărturisește el în continuare.

Cu toate astea, Wolfgang a observat o evoluție impresionantă în propriile abilități când a început să asculte Tool. „Am început să încerc să imit tot ce făcea Danny Carey,” povestește Van Halen. „E ceva gen – nu știu să număr niciuna din chestiile alea, dar știu cum să interpretez pentru că e un fel de memorie musculară, iar acolo mi-am observat evoluția ca muzician – când am început să interpretez Tool la tobe. Iar după ce am fost în stare să fac asta, am simțit că pot reuși orice încerc”.

Foto: Facebook, Mammoth WVH