Rock News

Bruce Springsteen pregătește un nou album, interpretează un set acustic la evenimentul Woody Guthrie Prize

Bruce Springsteen a primit în acest an premiul Woody Guthrie, un premiu acordat unui artist care reprezintă „spiritul și opera” muzicianului. În cadrul ceremoniei de acceptare de joi seară, Boss nu numai că a cântat un set acustic cu patru melodii în cinstea lui Guthrie, ci a si vorbit despre un nou album „care va ieși în curând”.

Mențiunea întâmplătoare a venit în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu fiica lui Guthrie, Nora, și directorul executiv al Muzeului Grammy, Robert Santelli. „California a avut o influență enormă asupra unora dintre cele mai actuale compozitii ale mele din anii '90, 2000 și chiar acum”, a spus Springsteen. „Avem în curând un disc care este influentat în mare parte de vest”.

Probabil, „noi” se referă la E Street Band, pe care Springsteen l-a readus la viata pentru prima dată de la "High Hopes" din 2014 încoace odata cu ultimul album, "Letter to You" de anul trecut.

"Letter to You" a devenit cel de-al 21-lea album de top 5 al carierei sale, făcându-l primul artist care a avut un album de Top 5 în fiecare din ultimele șase decenii. Anteriorul său album solo, "Western Stars", a fost, de asemenea, puternic influențat de sunetele din vestul american din anii '60 și '70.

Foto: Getty Images/ Guliver.