Interviurile Rock FM EXCLUSIV Online

Manic Sinners, interviu exclusiv pentru Rock FM: Manic Sinners este definiția perfectă a efectului „bulgăre de zăpadă“

Manic Sinners, despre latura emoțională a supergrupului, care este piesă de suflet a fiecăruia și ce alte surprize pregătesc într-un interviu exclusiv pentru Rock FM, de Claudiu Cîrțînă.

Manic Sinners. Sunt 3.
3 muzicieni cu pofta de muzica. Ce zic eu pofta? E nesat. Daca ar fi fost craii de la rasarit ar fi urmat steaua, dar la ce compozitii au, ar fi cazul sa le urmam noi steaua care sta sa rasara.
Sa-i cunoastem:

Adrian “Baciu” Igrisan – Chitara si voce... Ba nu! Ce chitara si ce voce..! Cargo.
Ovidiu Anton – Trupa Anton. Vocalist inzestrat care-ti face peretii sa vibreze.
Toni Dijmarescu – Chitarist. Daca Austin Powers a fost Goldmember, Toni poate fi Goldfingers.

Impricinatii de mai sus si-au revarsat o gramada de idei faine in proiectul asta. E ca o avalansa. Zilele trecute am ascultat cateva demo-uri de piese de pe primul album Manic Sinners – King Of The Badlands. Sound impecabil cum rar mi-a fost dat sa aud in Romania, piese care merg de la balade pana spre happy rock cu aer optzecist.
Au mai trecut din fiorii primei intalniri cu muzica asta, asa ca m-am gandit ca e bine sa aflu cateva lucruri de la cei trei.

Rock FM – Descrieti-mi latura emotionala a supergrupului, ce va uneste in afara de muzica?

Baciu: Pe toti trei ne uneste rockul, care nu este doar un gen muzical, ci un mod de viata. Am realizat acest proiect in urma unei conjuncturi ideale. Pe de-o parte, suntem prieteni, iar pe cealata, rezonam ca si artisti.
Ovidiu: Cand iti curge muzica prin sange, te intrebi daca te poate uni ceva mai tare decat muzica. Eu cred ca oamenii alaturi de care canti sunt familia pe care ti-o alegi. Pentru mine, Baciu e ca un frate mai mare si un pic mai destept. Despre Toni auzisem numai de bine de la Baciu, asa ca am acceptat sa cant fara sa ascult un singur acord. Acum am un frate si in Germania. Astia suntem noi, rockerii cu valori comune. Ne completam, ne respectam, ne distram, ne bucuram, ne si enervam, dar functionam al „drockului“ de bine impreuna.
Bucuria si acordurile majore ale lui Toni, intelepciunea, profunzimea lui Baciu si …restul defectelor mele, in cateva cuvinte, asta inseamna Manic Sinners.

Rock FM – Cu totii ati participat la compozitie? Cine e responsabil cu versurile, pentru ca stiu ca puteti cu totii sa faceti asta?

Toni: Chiar daca ideile de baza ale pieselor au venit dintr-o parte sau alta, noi credem ca toti ne-am pus amprenta personala asupra materialului final. De aceea spunem ca muzica si versurile sunt facute de Manic Sinners.

Rock FM – Care e piesa de suflet a fiecaruia? Eu am fost incantat de cateva demouri pe care le-am ascultat la voi, printre care era si o varianta acustica.

Baciu: Din punctul tau de vedere ca ascultator, e de inteles sa ai o piesa preferata. Din punctul nostru de vedere, e ca si cum ne-ai intreba, pe care dintre copiii nostri ii iubim mai mult. Pana la urma, toate piesele acestea sunt copiii nostri.
Ovidiu: “Down In Flames” a marcat momentul in care am simtit ca Toni incepe sa ma cunoasca, iar de atunci m-am regasit tot mai usor si mai mult in piese.

Rock FM – Proiectul vostru este gandit si pentru scena?

Toni: De la bun inceput, Manic Sinners a fost conceput ca un side-project, fiecare dintre noi fiind angrenat in trupele proprii. Nu dorim sa existe suprapuneri sau conflicte de interese intre acest proiect si trupele noastre.

Rock FM – Materialul este altfel fata de ceea ce ati creat pana acum. Baciu nu este vocalist, Anton canta altfel decat ne obisnuise... Cumva Toni a ramas in zona lui de confort. Cat de usor a fost sa va adaptati? Baciule, la ce instrumente ai cantat?

Baciu: Tocmai iesirea din zona de confort a facut sa fie mai interesanta inregistrarea acestui material. Nici macar Toni nu a cantat doar la chitara, si el inregistrand cateva piese la bass. Eu am incercat sa ma tin de ideea initiala, de a nu canta cu vocea sau chitara, dar pana la urma nu mi-a reusit. Asa ca m-am exprimat cu toate instrumentele de care a fost nevoie pentru ca materialul sa sune asa cum ne-am dorit.
Ovidiu: Am inteles de la inceput ca stilul abordat, sonoritatile limbii engleze, cat si dorinta colegilor de a nu parea un “featuring ANTON”, vor impune o maniera usor diferita, iar eu am avut incredere in viziunea lui Baciu pentru productia materialului. Atata timp cat solutiile sunt la noi, adaptarea e o chestiune ce tine doar de dorinta personala.

Rock FM – „King Of The Badlands“ va fi un produs unic dupa care va veti intoarce definitiv la trupele voastre sau va ganditi si la o continuare?

Baciu: Este posibil sa mai urmeze si alte surprize, pentru ca ne simtim si lucram forte bine impreuna, Pana la urma, ne este benefic sa ne exprimam si in alte feluri decat in genurile in care performam cu trupele noastre de baza.
Ovidiu: De unde am privit eu si unde s-a ajuns astazi pare acea poveste frumoasa de inceput a lucrurilor marete. Manic Sinners este definitia perfecta a efectului „bulgare de zapada“. Am inceput prin a fi chemat sa fiu vocea pentru 4 piese, ne-a placut, apoi s-au facut 7, ne-a placut si mai mult, apoi s-au facut 9, apoi 11 piese si  iata-ne semnati cu cea mai mare casa de discuri de rock melodic din lume. Asa ca e prea frumos sa ne oprim aici, tocmai de aceea am semnat un contract pentru mai multe albume cu Frontiers Music.

Rock FM – Acum, la final, de la fiecare, un cuvant de incheiere pentru public.

Baciu: Vreau sa va multumesc pentru sprijinul vostru, pe care il simt de atatia ani. Va multumesc pentru interesul pe care l-ati aratat proiectului nostru si sper ca muzica acestui album, dupa ce va fi lansat, sa va bucure sufletele asa cum mi-l bucura si mie. Long live Rock ‘n‘ Roll!
Ovidiu: Decat o palma intinsa, mai bine pumnul strans! Sa ne vedem cu bine, eu cant pentru voi!
Toni: Fiind un muzician de underground, este un privilegiu sa ii am ca si colegi pe acesti doi mari artisti. Inchei prin a spune ca trebuie sa apreciem ceea ce avem, mai ales daca am muncit sau am luptat pentru asta.