Rock News

James Hetfield: „Muzica mi-a salvat viața în fiecare zi”

James Hetfield si-a făcut o apariție miercuri, 14 aprilie în cadrul evenimentului caritabil anual Little Kids Rock, care sărbătorește puterea transformatoare a educației muzicale.

Misiunea organizației este aceea de a oferi instrumente muzicale gratuite și lecții pentru peste un milion de elevi din întreaga țară, asigurându-se în același timp că suportul muzical este disponibil atunci când elevii se întorc la școală.

În apariția preînregistrată, Hetfield a declarat despre implicarea sa în Little Kids Rock: „Muzica mi-a salvat viața zilnic. A fost o pasiune a mea încă de cand eram foarte, foarte mic. Musica a fost un mod de viata pentru mine, a fost o conexiune, a fost cel mai bun prieten intreaga viața".

Hetfield s-a declarat un avocat al muzicii invata in scoala sau macar al oportunitatii ca cei mici sa ia contact cu muzica. "Și dacă le va fi de ajutor, este grozav. Și s-ar putea dovedi a fi o cariera extraodinara.
Sunt aici ca exemplu al modului în care muzica a salvat vieți”.

Evenimentul The Little Kids Rock a convocat mulți susținători muzicali care au vorbit sau au concertat la evenimente anterioare, inclusiv Billie Joe Armstrong, Jon Batiste, Harry Connick Jr., Alice Cooper, Elvis Costello, Lady Gaga, Warren Haynes, Christone "Kingfish" Ingram , Joan Jett, Vance Joy, Wiz Khalifa, Lake Street Dive, Phil Lesh, David Letterman, Kenny Loggins, Darlene Love, Steve Miller, Keb 'Mo', Tracy Morgan, Graham Nash, Bonnie Raitt, Smokey Robinson, Paul Shaffer, Bruce Springsteen, Usher, Steven Van, Bernie Williams, Jesse Colin Young și mulți alții.