Rock News

Myles Kennedy explică diferența dintre cele două albume solo ale sale

Inspirat de evenimentele actuale, Kennedy recunoaște că a fost atent la un anumit echilibru pe noul disc - iată despre ce este vorba.

Cel de-al doilea album solo al solistului Myles Kennedy, „The Ides Of March”, este un proiect de care așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm. Până atunci, însă, nu strică să aflăm câte ceva despre disc direct de la artistul care l-a creat, iar cei My Global Mind au decis că un interviu cu Myles ar fi foarte bine primit de public în perioada asta.

Provocat să compare primul său disc solo, „Year Of The Tiger”, cu „The Ides Of March”, muzicianul mărturisește că cel dintâi a fost o reflecției a familiei lui și a lumii sale interioare, pe când noul album este un mod de a ilustra lumea în momentul actual. „CD-ul ăla a avut altă sursă (n.r. de inspirație),” declară solistul. „Ăsta a fost tot un disc dificil de scris, totuși,” spune el despre „Ides”. Bazat pe tema incertitudinii, albumul urmărește numeroasele întrebări pe care Kennedy și le-a tot pus.

„[...] Atât de multe întrebări, și când scrii despre asta în mod constant, te afunzi foarte tare și este foarte interesant ce ți se poate întâmpla din punct de vedere al psihicului. Cu cât sapi mai adânc, cum s-a întâmplat cu «Ides Of March», poți auzi îngrijorarea ce apare în narațiunea aia. Este o teamă reală legată de direcția în care se îndreptau lucrurile în timp ce încercam să păstrez o măsură de optimism. Echilibrul ăsta este foarte important pentru mine,” explică Myles.

„The Ides Of March” va apărea pe piață la data de 14 mai și poate fi comandat în avans de aici. Kennedy a lansat deja primele trei melodii extrase de pe album, „Get Along”, „In Stride” și „Ides of March”, pe care le poți asculta mai jos.