Rock News

Înregistrarea demo din 1969 a „Give Peace a Chance”, lansată

Înainte de interpretarea celebră de la Queen Elizabeth Hotel din Montreal de pe 31 mai 1969, John Lennon şi Yoko Ono au repetat o primă versiune pe 25 mai, în timp ce se aflau la Sheraton Oceanus Hotel din Bahamas.

Clipul din Bahamas a fost realizat de cameramanul Nic Knowland şi de sunetistul Mike Lax nu a fost lansat niciodată până acum.

Înregistrarea a fost restaurată 5K de John Lennon Estate şi le oferă fanilor posibilitatea de a se bucura de această piesă, devenită imnul unei generaţii şi care rămâne la fel de actual la 50 de ani de la lansare.

Conceput iniţial pentru New York, al doilea moment Bed-In al cuplului a fost mutat în Bahamas, dar, din cauza căldurii, cuplul a zburat la Toronto şi s-a stabilit, în final, la Montreal. Timp de o săptămână au avut parte de o lună de miere extinsă care a servit drept “reclamă pentru pace”. Au acordat interviuri interminabile, iar momentul culminant a fost înregistrarea imnului “Give Peace a Chance”. Îmbrăcaţi în pijamale, John Lennon şi Yoko Ono au oferit astfel soundtrack-ul unei revoluţii.

Lansat în iulie 1969, cântecul a ajuns pe locul 2 în Marea Britanie şi pe locul 14 în Billboard Hot 100, oferindu-i lui John Lennon şansa primul hit în afara celor lansate de Beatles. Creditat Lennon-McCartney, cântecul a fost, în realitate, compus de John Lennon şi Yoko Ono, după cum a dezvăluit artistul.