România are sânge de rocker

Duplex Europa FM – Rock FM la "Morning Glory cu Răzvan Exarhu", despre radio, media cu cea mai mare rată de încredere în rândul românilor

În această dimineață, la Rock FM, Răzvan Exarhu a vorbit cu colegii de matinal de la Europa FM despre sondajul Inscop Research care arată că radioul are cea mai rată de încredere în rândul românilor. Invitata a fost Alina Inayeh, director al German Marshall Fund of the US, alături de care realizatorii radio au vorbit despre neîncrederea publică în era dezinformării și a fakenews-ului.

Potrivit sondajului Inscop Research, la comanda Strategic Thinking Group, mai mult de jumătate dintre cei chestionați consideră că au fost expuși la știri false sau dezinformări.

40% dintre cei care au răspuns chestionarului Inscop au mai degrabă încredere în informațiile prezentate de posturile de radio. 36% au mai degrabă încredere în posturile TV, în timp ce aproape 22% au încredere în site-urile canalelor media, iar 19%, în rețelele de socializare.

Una dintre puținele vești bune este că radioul este spațiul media cu cel mai ridicat nivel de încredere în rândul românilor.

Din păcate, la polul opus, peste 60% dintre români nu au încredere în nicio formă de mass-media, iar naționalismul este în creștere.

Potrivit sondajului, pentru 24% din cei chestionați, Rusia susține cel mai mult acțiuni de propagandă și răspândește știri false în România, în timp ce 18% cred ca Uniunea Europeană dezinformează.

Răzvan Exarhu a transmis și un mesaj de încredere pro-Occident, și o dovadă a dragostei împărtășite cu Angela Merkel.

Pe pagina noastra de Facebook puteți vedea intreaga discuție.

Pdcastul emisiunii este de ascultat aici.