Rock News

„The Storyteller”, autobiografia lui Dave Grohl, apare în octombrie

Dave Grohl este una dintre cele mai iubite și respectate figuri de pe scena muzicală internațională de la debutul său, pana la albumul Nirvana „Nevermind”, cu care a definit generația '90. Grohl a ocupat locul central cu debutul omonim Foo Fighters din 1995, primul din cele 10 albume dintr-o serie de 12 Grammy-uri.

Dar când pandemia a necesitat carantina, Grohl a făcut un bilanț al modului în care ar putea folosi acest moment de pauză. Canalizându-și creativitatea către scriere și folosindu-și abilitatea de povestitor, în mai 2020 a scris o reflecție pentru The Atlantic despre lipsa muzicii live în epoca COVID, care a devenit virală. Apoi, încheind un exil de lungă durată autoimpus din social media, si-a reluat postarile pe contul de Instagram al lui Grohl. Această nouă platformă a devenit o modalitate pentru Dave de a-și împărtăși extraordinarele și amuzantele povești cu fanii și colegii de muzică. Acum, Grohl le publica in prima sa carte.

Noua carte a lui Grohl este descrisă ca o sărbătorire a muzicii şi o colecţie de poveşti de viaţă, care l-au modelat în omul care este astăzi, începând cu copilăria starului rock.

De la momente familiale emoționante, plecarea de acasă pentru a vedea lumea la optsprezece ani, până la povești spectaculoase despre Nirvana, Foo Fighters, David Bowie, Joan Jett, Iggy Pop, Paul McCartney, cântând la tobe pentru Tom Petty în „Saturday Night Live” , cântând la Casa Albă și chiar dansând swing cu AC/ DC, toate povestile se regasesc in „The Storyteller”.

Volumul este asteptat pe piata pe 5 octombrie.

Foto: social media.