Rock News

Phil Sgrosso (As I Lay Dying) își face debutul solo cu piesa „Micro”

Pandemia l-a făcut pe chitarist să adopte un nou nume de scenă și să creeze ceva inedit - hai să asculți prima sa piesă solo.

La un an și jumătate de la lansarea celui mai recent album semnat As I Lay Dying, chitaristul Phil Sgrosso a decis că a venit momentul să își facă debutul solo. După cum relatează publicația online Metal Underground, muzicianul a lansat prima sa melodie sub un nou nume – Apathian.

Piesa „Micro” a fost compusă pe opt coarde, rezultatul putând fi ascultat mai jos.

Sgrosso mărturisește că era deja terminat de oboseală când a început pandemia, după șase luni de turneu cu pauze minuscule între spectacole. „Eram destul de entuziasmat ca lucrurile să încetinească odată cu începerea carantinelor, dar nu a funcționat așa din cauză că am devenit mai anxios – eram limitat de lipsa călătoriilor și de absența stimulării rezultate din spectacole,” spune Phil.

Apathian, spune chitaristul, este rezultatul efortului de a supraviețui perioadei ăsteia în care nu prea avem voie să facem nimic. „Crearea proiectului Apahian și inițiativa de a scrie «Micro» m-au scos din perioada de creativitate scăzută și m-au ajutat să îmi găsesc entuziasmul pentru crearea unui lucru diferit de tot ceea ce făcusem până atunci,” mărturisește Sgrosso.