Rock News

Jeff Pilson (Foreigner): "Melodiile sunt mai faimoase decât formația"

Într-un nou interviu cu Anne Erickson de la Audio Ink Radio, basistul Foreigner Jeff Pilson a fost întrebat ce îi inspiră ca trupa să continue să facă muzică nouă după toți acești ani, multi, de activitate.

El a răspuns: „Ca oricine, vrei să fii relevant. Mick Jones [chitaristul și fondatorul Foreigner] are o atitudine foarte lucidă în privința tuturor lucrurilor; înțelege unde se află piața".

În ceea ce privește secretul succesului de lungă durată al Foreigner ca trupă, Pilson a spus: „Sunt piesele, cu siguranță. Foreigner nu a fost niciodată o trupă de imagine, așa că pot spune că este cu siguranță muzica. Adică, ai putea vorbi cu oamenii de pe pe stradă și s-ar putea să găsiți o mulțime de oameni care nu știu numele Foreigner, dar nu veți găsi pe nimeni care să nu fi auzit de „Cold As Ice” sau „Hot Blooded” și altele de genul acesta. Melodiile și muzica sunt mai faimoase decât formația, ceea ce este uimitor".

Ultimul album Foreigner, „Can’t Slow Down”, din 2009, a fost singurul LP de piese noi lansate de trupă de când Kelly Hansen a preluat partea vocala. Solistul Lou Gramm a părăsit trupa definitiv în 2002. Albumul a intrat în Billboard Top 30, propulsat si de single-urile de radio „In Pieces” și „When It Comes To Love”. De asemenea, formația a lansat o serie de albume și compilații live, inclusiv "In Concert: Unplugged" din 2016 și „40” din 2017.

Formația actuală Foreigner este completată de Thom Gimbel (chitară ritmică, sax, voce), Michael Bluestein (clape), Bruce Watson (chitară) și Chris Frazier (tobe).

Foto: Getty Images/ Guliver.