Rock News

Tony Iommi: „Nu cred că rock-ul va muri"

Chitaristul Black Sabbath, Tony Iommi, a respins ideea că rock-ul este mort, spunând că va exista întotdeauna o piață pentru „muzică bună”.

În timp ce rock and roll-ul a fost regele muzicii timp de zeci de ani, în ultimii ani popularitatea lui a scazut, crescând foarte mult cea a hip-hop-ului. Acest lucru a făcut ca mulți oameni din muzica să proclame genul „mort” din perspectiva industriei, menționând că a fost eclipsat în toate formele de pop, hip-hop și EDM.

Iommi, care promovează în prezent edițiile de lux ale albumelor „Heaven And Hell” și „Mob Rules” ale Black Sabbath, a vorbit despre presupusul statut al rockului în timpul unui interviu recent cu Greg Prato de la Consequence Of Sound. Abordând întreaga dezbatere „Rock is dead”, Tony a spus: „Nu cred că rock-ul va muri. Asta se spune de ani de zile. Adică de câte ori am auzit aceasta declarație în ultimii 50 de ani ? De destul de multe ori, într-adevăr".

El a continuat: "Cred că muzica bună nu va inceta sa existea. Va exista întotdeauna o piață pentru ea. Vor fi o mulțime de trupe care vor disparea pe drum - așa cum au existat întotdeauna, vor exista întotdeauna. Dar există anumite trupe care vor ramane și vor fi acolo. Aveti Metallica acolo sus - nu vor dispărea. Au mulți fani și au o mare bază de fani. Există o mulțime de trupe acolo. Nu, muzica nu va dispărea".

Foto: Getty Images/ Guliver.