Rock News

Amy Lee (Evanescence) vorbește despre conexiunea formată cu publicul prin intermediul muzicii

Solista susține că muzica depășește orice barieră lingvistică, impactul emoțional existând chiar și în ciuda limbii vorbite.

Niciun interviu nu este mai interesant decât o discuție între doi artiști „calificați”, iar treaba asta ne este demonstrată din nou de publicația Revolver, care le-a adus cititorilor o conversație între solista Courtney LaPlante (Spiritbox) și cântăreața Amy Lee (Evanescence). Cele două artiste au căzut de acord asupra faptului că muzica poate depăși orice barieră lingvistică, iar Lee chiar a recunoscut că își folosește sentimentele de incertitudine și vulnerabilitate pentru a transforma propria muzică în ceva puternic.

„Ceea ce e foarte cool când vine vorba despre muzică este faptul că folosește un limbaj înțeles mai departe de limbă,” spune Lee. „Pentru a forma o conexiune cu oamenii care nu vorbesc aceeași limbă și pentru a vedea că există un impact emoțional real asupra cuiva. Este unul dintre cele mai tari lucruri când faci ceea ce facem noi – sentimentul că faci parte din ceva mai mare decât tine. Este un lucru atât de frumos să poți forma o conexiune cu oamenii, mai ales când mă gândesc înapoi la toate momentele de compoziție, dar în special la începuturi, când eram doar un copil ciudat în liceu, care se simțea singur și scria în camera lui pentru propria persoană,” povestește Amy.

Artista nu neagă că nu se simte puternică, în general, când compune muzica pentru Evanescence. „Când ascult albumul nostru, mă face să mă simt puternică și de parcă orice ar fi posibil, dar ca să reușesc să trec prin ceea ce este necesar ca să scriu și să fac toate lucrurile astea de pe parcurs, încerc cu adevărat să sortez și să depășesc multe dintre sentimentele astea de incertitudine și vulnerabilitate și, pur și simplu, greutățile zilnice și cele mai mari evenimente din viața mea. Și consider că, dacă suntem sinceri, ăsta este cel mai important lucru. Asta este ceea ce formează o conexiune între noi. Nimeni nu se trezește în fiecare zi simțindu-se ca un erou,” explică solista.

Sinceritatea cu care își expune părțile vulnerabile pentru ochii publicului, spune ea în continuare, o face să fie mult mai puțin anxioasă, mai ales că nu trebuie să pretindă că are toate răspunsurile. „Chiar nu le am. Îmi scad anxietățile când sunt sinceră în legătură cu asta și zic «Nu, de fapt sunt om»”.

Cel mai recent album semnat Evanescence, „The Bitter Truth”, a apărut pe piață vinerea trecută, fiind precedat de patru single-uri: „Better Without You”, „Use My Voice”, „The Game Is Over” și „Wasted on You”.

Foto: Instagram, Amy Lee