Rock News

Queen este prima trupă britanică care câștiga statutul "Diamond" (pentru „Bohemian Rhapsody”)

La mai bine de patru decenii de la lansare, „Bohemian Rhapsody” continuă să doboare noi recorduri. Piesa a fost certificată oficial de către Recording Industry Association of America (RIAA) cu statutul "diamant", reprezentând 10 milioane (sau mai mult) în vânzări și stream-inguri în Statele Unite.

Acesta este ultima dintr-o lungă serie de realizări extraordinare pentru „Bohemian Rhapsody”, care a fost primul succes de Top 10 al Queen în SUA. În Marea Britanie, a ajuns pe locul 1 si a ramas pe aceasta pozitie timp de 9 săptămâni consecutive, un record la acea vreme. A revenit apoi în topul clasamentelor, în 1991.

„Bohemian Rhapsody” a fost numit cel mai difuzat cântec al secolului al XX-lea, iar videoclipul său a trecut recent de un miliard de vizionări pe YouTube, devenind primul videoclip de dinaintea anilor '90 care a atins un miliard de vizionări pe platformă.

În 2004, piesa a fost introdusă în Grammy Hall of Fame, iar interpretarea vocală a lui Freddie Mercury a fost numită de cititorii revistei Rolling Stone drept cea mai bună din istoria rockului.

„Bohemian Rhapsody” este, de asemenea, unul dintre numeroasele hit-uri ale Queen prezentate în compilarea de succes a trupei „Platinum Collection, Vol. 1-3”, care a fost certificată de cinci ori platină.

Aceasta compilatie, care a ajuns pe locul 6 pe Billboard 200, prezintă piese precum „Another One Bites The Dust”, „Killer Queen”, „Under Pressure”, „We Will Rock You”, „We Are The Champions” și multe altele.

Foto: Getty Images/ Guliver.