Rock News

Serj Tankian mărturisește că piesele de pe „Elasticity” au fost compuse pentru System Of A Down

Artistul povestește că formația începuse deja să lucreze la melodii, însă neînțelegerile creative au oprit orice progres.

Solistul Serj Tankian a revenit de curând cu cel de-al cincilea album solo de studio, „Elasticity”, acesta fiind chiar momentul perfect pentru ca artistul să ofere câteva detalii despre procesul prin care a trecut până să-l finalizeze. Într-un interviu acordat pentru publicația online Heavy Consequence, artistul a mărturisit că, inițial, piesele erau destinate să poarte amprenta întregii formații System Of A Down, dar neînțelegerile au făcut treaba asta imposibilă.

„Chiar am crezut că unele dintre piesele astea ar fi funcționat foarte bine pentru System, iar băieților din System le-au plăcut și chiar am lucrat la unele dintre ele în trecut,” povestește Serj. „Asta a fost acum câțiva ani. Pur și simplu, din punct de vedere teoretic și filozofic, nu ne-am putut înțelege asupra unei căi de a continua, în principiu în departamentul creativ,” explică el.

Tankian recunoaște că, deși lucrurile nu au mers cu System Of A Down, el tot și-a dorit să lanseze melodiile respective. „Pentru că eu cred în ele și cred că sunt cântece bune. Am decis să numesc (n.r. albumul) «Elasticity» pentru că mi-a plăcut titlul, dar și pentru că îmi amintește de o parte din «Toxicity» și un vibe de genul ăla [...]”. Flexibilitatea muzicii i-a oferit, spune el, posibilitatea de a reinventa piesele pentru interpretare solo.

Cele cinci melodii incluse pe „Elasticity”, enumerate mai jos (via Blabbermouth), au ajuns la urechile fanilor vinerea trecută.

  1. „Elasticity”
  2. „Your Mom”
  3. „How Many Times?”
  4. „Rumi”
  5. „Electric Yerevan”

Foto: Facebook, Serj Tankian