Rock News

Alice Cooper: Muzicianul păstrează personajul de scenă departe de viața sa privată

„Alice este vedeta mea rock preferată… dar rămâne pe scenă și eu mă întorc la viața mea reală,” susține Vincent.

Alice Cooper, pe numele său real Vincent Damon Furnier, mărturisește că o lungă perioadă din cariera sa a fost marcată de confuzie între cine este el ca persoană reală și imaginea de scenă pe care și-o crease. Într-un interviu acordat pentru publicația The Sun și preluat de cei de la Ultimate Classic Rock, artistul a mărturisit că a fost nevoit să învețe cum să supraviețuiască alături de personajul pe care îl reprezenta.

Furnier recunoaște că simțea, în perioada în care bea și se droga, că „și-ar dezamăgi publicul dacă ar ieși pe stradă fără un șarpe în jurul gâtului”. „Când am renunțat la substanțe,” spune el, „mi-am zis «OK, trebuie să exist împreună cu tipul ăsta». Vreau să spun, Alice este vedeta mea rock preferată… dar rămâne pe scenă și eu mă întorc la viața mea reală. De asta pot vorbi despre Alice la persoana a treia,” continuă Vincent, adăugând că tot procesul „este o schizofrenie foarte bine organizată”.

Despre Cooper, persoana din spatele personajului spune că nu are idee că nu știe ce vârstă are – undeva între optsprezece și treizeci de ani – chiar dacă Furnier are șaptezeci și trei. Faptul că nu a fost niciodată fumător și a terminat-o cu băutura acum aproape patruzeci de ani, povestește el, l-a ajutat să rămână în formă și să poată susține chiar cinci spectacole pe săptămână.

Alice Cooper a revenit cu cel de-al douăzeci și optulea album din cariera sa, „Detroit Stories”, pe data de 26 februarie.

Foto: Instagram, Alice Cooper