Rock News

Metal Hammer: System Of A Down - "Chop Suey!" a fost votată cea mai mare melodie de metal din secolul 21

Noul număr al Metal Hammer este o descriere a celor mai mari 100 de melodii din secolul 21, de până acum - și System Of Down’s Chop Suey! a ieșit în vârf. Bineînțeles, cineva a trebuit să iasă pe locul întâi. Și în ciuda concurenței puternice din partea Slipknot, Ghost, Trivium, Deftones, câștigătoarea este "Chop Suey!".

Clasicul din 2001 al SOAD este o melodie care a înregistrat peste 1 miliard de vizionări pe YouTube, 600 de milioane de ascultari pe Spotify și este una dintre puținele melodii care unește fanii metalului de pretutindeni.

Piesa provine de pe albumul "Toxicity" al System of a Down din 2001, care până în prezent a vândut peste 2,7 milioane de exemplare doar în Statele Unite.

System of a Down a lansat recent prima lor muzică nouă din 2005 incoace. Este vorba de doua melodii, "Protect The Land" & "Genocidal Humanoidz", care au ajuns de curand pe locurile 1 și 2, în aceasta ordine, pe Hard Rock Digital Song Sales.

Muzica nouă a trupei a dus, de asemenea, la o crestere a fluxurilor și vânzărilor pentru restul discografie, "Toxicity" din 2001 reintrând în Hard Rock Albums pe locul 10 și "System of a Down" din 1998, revenind pe locul 11. "Toxicity" a fost pentru trupa primul album de nr. 1 al trupei in Billboard 200, urmat de albumele din 2005, "Mezmerize" și "Hypnotize".

Foto: Getty Images/ Guliver.