Rock News

Kings of Leon este prima trupă care își va lansa noul album ca NFT

Jetoanele vor debloca avantaje cum ar fi ediția limitată de vinil și locuri în primul rând pe viață la viitoarele concerte, scrie consequenceofsound.net.

Kings of Leon sunt pe cale să facă ceva revoluționar. Astazi, formația americana câștigătoare de Grammy își va lansa noul album "When You See Yourself" ca NFT, devenind astfel prima trupă care și-a lansat vreodată albumul în acest format.

Trupa isi va lansa noul disc în formă NFT pe platforma de muzică bazată pe blockchain Yellowheart.

Potrivit Rolling Stone, care a vorbit cu compania cu care Kings of Leon colaborează, YellowHeart, versiunea NFT a albumului lor va fi un fel ca un pachet de lux care conține un tip unic de copertă, descărcări digitale ale muzicii și vinil în ediție limitată. Vor fi disponibile la prețul de 50 de dolari pe piața NFT timp de două săptămâni, iar apoi niciunul dintre ei nu va mai fi produs din nou, permițând creșterea valorii lor în funcție de cât de mult vor oamenii să plătească pentru ei pe piață.

Ce înseamnă NFT?

Este prescurtea Non Fungible Token – în traducere token-uri nefungibile. NFT este un acronim pentru jetonul nefungibil.

Sunt în esență o formă de monedă digitală precum Bitcoin, cu excepția faptului că în loc de o valoare monetară, conțin artă, muzică sau chiar ceva unic, cum ar fi un bilet la concert. De-a lungul ultimelor câteva luni, popularitatea lor a crescut enorm în comunitatea muzicală - la fel și valoarea lor.

Desigur, exista si o lansare convențională a albumului, pe platformele digitale si fizică.

Foto: Getty Images/ Guliver.