Rock News

Wolf Hoffmann (Accept), despre momentul în care și-a pierdut interesul pentru scena heavy-metal

Într-un nou interviu cu Anne Erickson de la Audio Ink Radio, Wolf Hoffmann a recunoscut că a fost dezamăgit de scena heavy metal în urmă cu mai bine de 20 de ani și și-a urmărit alte pasiuni o perioada.

„A existat o perioadă în care de fapt Accept nu exista - din 1997 până în 2009 sau pe acolo”, a spus chitaristul. "Au fost peste 10 ani când nu am existat, și practic m-am îndepărtat de industria muzicala pentru o lungă perioadă de timp. Am devenit fotograf. Și apoi muzica m-a recastigat. [...] Dar cu siguranță a existat un moment în care am crezut că metalul s-a terminat și mi-am cam pierdut interesul pentru o vreme, la sfârșitul anilor '90".

Întrebat de ce s-a intors la la muzică, Wolf l-a nominalizat pe actualul solist Accept drept principalul vinovat. Intalnirea cu acesta a insemnat intoarcerea Accept pentru ca trupa nu a existat in aceasta perioada pentru ca nu avea vocal, solistul original, Udo [Dirkschneider], avand propriul proiect. "Dar, așa cum spun, odată muzician, întotdeauna muzician. Deci, când te sună, ești acolo".

Ultimul album Accept, „Too Mean To Die”, a fost lansat pe 29 ianuarie prin intermediul Nuclear Blast. LP si este primul pentru grup fără basistul Peter Baltes, care a părăsit Accept în noiembrie 2018. De atunci a fost înlocuit de Martin Motnik. Formația Accept a fost, de asemenea, extinsă cu adăugarea unui al treilea chitarist, Philip Shouse.

Foto: Getty Images/ Guliver.