Rock News

Smashing Pumpkins începe înregistrările la continuarile „Mellon Collie" + „Machina”

Smashing Pumpkins este în faza înregistrarii unui nou album de 33 de melodii, care va servi drept continuare a albumului dublu "Mellon Collie and the Infinite Sadness" - 1995 (cu "Tonight, Tonight" și "1979"), precum și a celor două "Machina" (Machina/The Machines of God - 2000 și Machina II/The Friends & Enemies of Modern Music - 2000).

Știrea a fost confirmată prin intermediul profilurilor oficiale de pe rețelele sociale ale Smashing Pumpkins, unde o imagine neclară a unui set de tobe a fost însotita de text in care scrie: „Începând astăzi un nou album SP, continuarea cu 33 de melodii a lui MCIS și Machina. Cantecele sunt scrise, și versurile la fel... așa că acum facem doar înregistrare-înregistrare-înregistrare".

În toamna anului trecut, Corgan a confirmat că aceasta continuare pe 33 de piese este in lucru, declarând că materialul se conturează a fi „un fel de operă rock”.

Corgan a comentat mai târziu la începutul anului 2021 că o versiune actualizată a "Machina II / The Friends & Enemies of Modern Music:, care a fost lansată gratuit pe internet în 2000, ar putea vedea o actualizare.

Despre albumele Machine și actualizarea viitoare, Corgan a explicat: „A fost scris să fie un fel de musical, dar pentru că nu a fost terminat niciodată, a fost ca și cum ai filma un film care nu a fost editat corect. [...] Așadar, aceasta a fost încercarea mea, 20 de ani mai târziu, de a termina filmul și în procesul de a termina filmul, realizând că filmul nu poate fi terminat niciodată, deoarece multe lucruri nu au fost terminate".

Foto: Getty Images/ Guliver.