Rock News

Steve Vai a fost nevoit să se opereze la un deget

Muzicianul povestește că a menținut o coardă atât de mult timp într-o poziție ciudată încât s-a ales cu probleme la degetul mare.

Steve Vai a dezvăluit că nu va mai putea cânta la chitară o perioadă. Vinovat pentru această pauză silită este unul dintre degetele artistului, care a necesitat o operație, a povestit artistul pentru podcastul „Guitar Villains”, interviul fiind preluat apoi de Guitar World.

Vai povestește că a fost nevoit să își păstreze degetul mare într-o poziție ciudată pentru o perioadă destul de îndelungată, ocazie cu care s-a ales cu o afecțiune denumită „deget în resort” sau, în limbaj mai simplu, „deget care se blochează”.

„Făceam un lucru distractiv și a trebuit să îmi pun degetul mare într-o poziție ciudată,” spune Steve. „Și a trebuit să mențin coarda asta pentru foarte mult timp – meditam [...]. Și știam că era o poziție dificilă, și am continuat să stau acolo interpretând-o și interpretând și interpretând, iar douăzeci de minute mai târziu, ieșisem oarecum și (n.r. am simțit durerea de la mână),” explică el.

Important de reținut este că muzicianul s-a operat deja și totul a decurs conform planului. „Dar nu voi putea să cânte (n.r. la chtară) ceva vreme,” adaugă Vai.

Foto: Instagram, Steve Vai, William Hames