Rock News

Bryan Adams povestește că Blue Öyster Cult au refuzat să interpreteze unul dintre hiturile sale

Inițial, piesa „Run To You” fusese compusă pentru americanii de la Blue Öyster Cult, însă aceasta a fost menită să devină unul dintre hiturile carierei lui Adams.

Bryan Adams a făcut senzație cu melodia „Run To You”, însă nu mulți știu că piesa nici măcar nu îi era destinată lui. Într-un interviu acordat pentru The Eddie Trunk Podcast și preluat de publicația online Ultimate Guitar, artistul a mărturisit că melodia a fost rezultatul unei încercări de a compune material pentru Blue Öyster Cult, însă trupa a refuzat cântecul.

„Scrisesem un cântec, inițial, pentru Blue Öyster Cult, iar prietenul meu Bruce Fairbairn se ocupa de producție pentru formație și m-a rugat să scriu o melodie pentru ei. Așa că am scris piesa asta, dar am dus demo-ul în direcția greșită , iar trupei nu i-a plăcut și a ajuns să nu îmi placă nici mie,” recunoaște Adams.

Muzicianul povestește că, atunci când a venit vremea să înregistreze albumul „Reckless” (1984), producătorul său, Bob Clearmountain, i-a spus că mai este nevoie de o piesă înafară de cele deja deja puse pe listă. „Așa că am i-am învățat pe cei din trupă să interpreteze cântecul, am înregistrat, apoi m-am întors să mă uit în camera de control și toată lumea era în picioare,” își amintește el.

Adams mărturisește că, după ce a ascultat înregistrarea, a realizat că piesa era mult mai bună decât credea. „Dar, din nou, nu am crezut niciodată că melodia va fi singleul ăsta de succes de pe disc,” spune el.

Foto: Instagram, Bryan Adams