Rock News

A aparut trailerul pentru noul documentar Tina Turner „TINA”

Un nou documentar va relata viața și cariera cântăreței Tina Turner. Filmul intitulat "TINA", va avea premiera pe HBO și HBO Max pe 27 martie.

Născută Anna Mae Bullock, Turner și-a început cariera de cântăreața pe când era adolescentă, cântand în cluburi de noapte, la sfârșitul anilor '50. Va deveni vedeta în anii '60 și începutul anilor '70 cu hituri precum „A Fool in Love”, „It's Gonna Work Out Fine”, „Proud Mary” și „River Deep - Mountain High”, toate lansate ca parte a duolui alături de soțul Ike Turner. A luat o pauză la sfârșitul anilor '70, pentru a reveni in forța cu LP-ului său solo, din 1984, "Private Dancer".

Adesea denumită Regina Rock 'n' Roll, viața lui Turner a fost o viata de film. În afara de cariera foarte laudata, solista a tinut mult timp prima pagina a gazetelor de-a lungul anilor din cauza relației abuzive pe care o avea cu sotul sau, Ike, de care a divorțat în 1978. Un film biografic despre viața ei, "What’s Love Got to Do With It", cu actrița Angela Bassett, a fost lansat în 1993.

Bassett este una dintre numeroasele vedete notabile care apar în TINA, oferind interviuri despre viața legendareii cântărețe. Apare și Oprah Winfrey, fosta gazdă MTV News Kurt Loder, dramaturgul Katori Hall și actualul soț al lui Turner, Erwin Bach. Filmul are imagini de arhivă nemaivăzute, melodii rare și fotografii personale, împreună cu interviuri cu Turner.

Tina Tuner a fost recent anunțat nominalizata pentru includerea în Rock & Roll Hall of Fame.