Rock News

Angus Young își amintește de moartea lui Bon Scott: "A fost un fel de șoc pentru noi toți"

Angus Young și Brian Johnson de la AC/DC au vorbit cu Zane Lowe la Essentials Radio de la Apple Music și au discutat despre cele mai celebre melodii ale lor, precum „Highway To Hell” și „It's A Long Way To The Top”, unul dintre cele mai de succes albume din toate timpurile, „Back In Black” sau cum trupa a tratat pierderea colegului Bon Scott.

Vorbind despre modul în care AC/DC a fost afectată de moartea prematură a lui Scott în 1980, Angus a spus: „A fost ca un șoc, pentru că mereu crezi că oamenii din jurul tău și fiind tânăr, ai acel lucru, ești aproape într-un fel neînfricat și puțin ... Nu știu ce se întâmplă în tinerețe - nu te gândești că o să mori. Așa că a fost un fel de șoc pentru noi toți și ne-a afectat pe fiecare într-un mod diferit".

Angus a continuat spunând că singurul care l-a ținut în acea perioada pe linia de plutire a fost fratele sau, Malcolm, care i-a propus să se întoarcă în studio și să cânte din nou împreună. Cu reticență, pentru că acolo era locul în care îl vazusera ultima oară pe Bon Scott, cei doi s-au întâlnit fără să aibă un plan neapărat: „Nu ne vom gândi la nimic", i-a propus Malcolm. "Vom face doar asta. Nu ne vom gândi la ce urmează să facem pe viitor. Fără manageri și oameni de înregistrari și altele".

Scott a fost invitat să se alăture AC/DC de Malcolm și Angus Young în 1974 și a devenit vedetă internațională înainte de moartea sa, la 33 de ani, din cauza alcoolului.

Foto: Getty Images/ Guliver.