Rock News

Shavo Odadjian (System Of A Down) și-a început incursiunea în lumea muzicii cu chitara

Muzicianul mărturisește că nu pusese mâna pe chitara-bas decât cu vreo doi ani înainte de a crea System Of A Down.

Shavo Odadjian mărturisește că cea mai mare parte a experienței sale cu instrumentul pe care a ajuns faimos mânuindu-l (chitara-bas) a fost dobândită de la System Of A Down încoace. Într-un interviu acordat pentru „No Fuckin' Regrets With Robb Flynn” și preluat de publicația online Ultimate Guitar, muzicianul povestește că începuse să cânte la chitară-bas cu numai doi ani înainte să își înceapă activitatea alături de SOAD.

„Am început cu chitara,” povestește Odadjian. „Nu am fost niciodată basist, am fost chitarist. Am cântat primele mele riffuri la chitară când aveam treisprezece ani. Am pus mâna pe chitara-bas când aveam optsprezece ani și am început alături de System când aveam douăzeci. Așa că nu cântam decât de vreo doi ani când am pus bazele System,” continuă muzicianul.

Shavo recunoaște că părinții lui nu i-au susținut dorința de a se implica în universul muzical, bunicul său fiind cel care i-a pus chitara în mână. Părinții lui Odadjian credeau că muzica nu îl va transforma decât în muritor de foame, după spusele lui Shavo – „Dar eu aveam altă mentalitate,” susține artistul. „Nu eram tocilar, nu eram un gânditor, ci îmi place să fac lucruri,” spune el. „Dar eram foarte creativ și doream să cânt”.

Ambiția l-a adus pe Shavo într-un punct al vieții sale în care este un artist de renume mondial, care creează muzică incredibilă alături de SOAD (muzicienii lansând de curând două piese după cincisprezece ani de la apariția ultimului material de studio), dar și în cadrul grupului North Kingsley.