Rock News

Arhivă: Jimmy Page ne spune care este melodia lui favorită de la Led Zeppelin

Fără îndoială Led Zeppelin are un catalog remarcabil, plin de unele dintre cele mai bune și mai durabile melodii din hard rock. Jimmy Page, fondatorul și chitaristul grupului, a scris mai multe dintre ele și, în mod firesc, i-ar fi dificil să aleagă doar o favorită. La urma urmei, ca fani, ne este foarte greu să alegem primele cinci.

Dar într-un interviu din 2012 pentru Rolling Stone, Page a vorbit despre ceea ce el crede că este cel mai mare riff Led Zeppelin.

„Este dificil să fii întrebat: „Care este piesa ta preferată de la Zeppelin?” Toate au fost. Toate au fost facute să fie pe acele albume. [Pauză] Presupun că „Kashmir” trebuie să fie aleasa".
In continuarea interviului, Jimmy Page explica faptul ca este una dintre melodiile Led Zepp care nu se bazeaza doar pe chitara si il lauda pe John Paul Jones pentru aranjamentul simfonic realizat.

„Kashmir” a aparut pe al șaselea album de studio Led Zeppelin, "Physical Graffiti". Page și solistul Robert Plant au lucrat la melodie timp de aproximativ trei ani. A devenit un element esențial în concertele lor și a fost interpretata si la spectacolul de reuniune de la The O2, Londra, de pe 10 decembrie 2007.

În continuarea interviului, Page a fost întrebat dacă îi lipsește Led Zeppelin și a răspuns: „Am avut momente uimitoare. Acesta era genul formație in care muzicienii visează să fie. Iar eu eram în ea. Să fiu vârful de lance al muzicii fără compromisuri - daca îmi lipsește asta? Mi-e dor de asta pentru toată lumea. Formațiile de astăzi nu au libertatea pe care am avut-o noi. [...] Simțeai instinctiv, nu numai că era ceva ce putea fi făcut, dar trebuia făcut”.

Foto: Getty Images/ Guliver.