Rock News

Chitaristul Steve Vai lucrează la un album acustic pentru care va interpreta și partea vocală

Muzicianul a mărturisit că este pregătit să înceapă lucrul și la un al doilea disc (de data asta instrumental), având planificat chiar și un turneu mondial.

Steve Vai nu plănuiește să stea locului nicio secundă, în ciuda faptului că pandemia ne-a întrerupt normalitatea acum mai mult de un an. După cum relatează cei de la Guitar World, faimosul chitarist plănuiește să lanseze nu unul, nu două, ci chiar trei albume solo instrumentale. Într-un interviu acordat pentru „The Cassius Morris Show” și preluat de publicația menționată, artistul a declarat că, la momentul actual, lucrează la un disc acustic – chitară + voce.

Vai spune că și-a dorit dintotdeauna să scoată, la un moment dat, un album acustic pe care să cânte la chitară și vocal, iar acum a simțit că a venit momentul mult-așteptat.

„Dar am și toate piesele puse deoparte și gata să fie înregistrate pentru un disc instrumental de chitară, care sper să fie următorul album la care lucrez,” ne-a asigurat Steve.

Planul este ca, după lansare, să fie organizat și un turneu masiv. „Ca orice alt artist, abia aștept să revin la turnee. Și am deja un turneu gigantic planificat. Pur și simplu nu știm de unde să începem. Vor fi în jur de 250 de concerte în aproximativ 52 de țări. Am itinerariul, dar se tot mută (n.r. datele).”

Evident, noi sperăm ca muzicianul să revină și în București. Ultima sa apariție în capitala României a avut loc în 2012, la Sala Palatului.

Foto: Instagram, Steve Vai, Sergey Tynku