Rock News

Nancy Wilson (Heart): Iată de unde s-a inspirat pentru melodia „Crazy on You”

Artista dezvăluie, de asemenea, care sunt muzicienii care au inspirat-o încă de la începutul carierei, de la John Lennon și până la Neil Young.

Nancy Wilson nu se sfiește să recunoască faptul că s-a inspirat de la alți artiști pentru una dintre cele mai reușite melodii lansate alături de Heart. Artista a povestit pentru cei de la Gibson TV, într-un interviu preluat de Ultimate Guitar, că partea de intro a melodiei „Crazy on You” a fost inspirată de materialul lui Paul Simon (Simon & Garfunkel).

„Încercam, de fapt, să copiez ceva ce făcuse Paul Simon,” a mărturisit chitarista. „Cred că era – ce album era? Se numea «Anji», era un instrumental acustic denumit «Anji», pe care îl învățasem și mi-am zis «Vreau să fac ceva de genul». Așa că am copiat puțin melodia, dar chiar și atunci când copiezi ceva, devine ceva personal la un moment dat”.

Wilson aduce, aici, în discuție persoanele care învață piesa și o interpretează pe Instagram, fiecare dintre cei care fac asta având o interpretare unică.

Nancy nu ezită nici să ofere câteva nume de artiști care i-au influențat stilul de a cânta, iar printre ei se numără, bineînțeles, John Lennon, Jimmy Page, Paul Simon, Joni Mitchell și Neil Young.