Rock News

Top 5 coveruri lansate de Halestorm de-a lungul anilor

De la The Black Crowes și Joan Jett și până la Little Big Town, muzicienii de la Halestorm aproape că transformă piesele altora în melodii originale.

Americanii de la Halestorm au tot adăugat la propriul repertoriu material original până au ajuns să lanseze patru albume, fiecare mai bun ca cel dinainte. În 2013, după numai două LP-uri, artiștii au câștigat chiar și un Grammy pentru piesa „Love Bites (So Do I)”, extras de pe albumul „The Strange Case Of…” (2012).

Cu toate astea, azi nu avem de gând să ne concentrăm pe materialul compus de trupă – ci pe melodiile pe care Halestorm le-a împrumutat de la alți artiști. Fără să mai amânăm, iată care sunt cele cinci coveruri ale formației care ne-au ajuns la suflet sau, pur și simplu, ne-au impresionat:

  1. Heart „All I Wanna Do Is Make Love To You”

Lansată cu scopul de a promova cel de-al zecelea album al formației Heart, melodia „All I Wanna Do” (1990) a fost certificată cu platină în Australia și cu aur în Canada, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii. Piesa a fost compusă de Robert Lange și înregistrată de Dobie Gray, însă versiunea celor de la Heart are versurile schimbate.

  1. Little Big Town – „Girl Crush”

Indiferent de genul muzical în care se încadrează piesa pe care o interpretează, solista Lzzy Hale nu pare că ar avea vreo dificultate în a transforma un cover în ceva inedit. Același lucru s-a întâmplat și cu piesa „Girl Crush” a formației country Little Big Town, melodie certificată de cinci ori cu platină în Statele Unite ale Americii în varianta originală.

  1. Daft Punk „Get Lucky”

Halestorm nu s-au temut niciodată de coveruri. Dovada? Muzicienii au lansat câteva albume întregi de coveruri mai mult sau mai puțin surprinzătoare. Pe „ReAniMate 2.0: The CoVeRs eP” (2013), formația a inclus piese reinterpretate din repertoriile celor de la Judas Priest, Fleetwood Mac, AC/DC și nu numai.

 

  1. Joan Jett and the Blackhearts „I Hate Myself For Loving You”

După cum ți-am spus mai sus, Halestorm experimentează cu repertoriul a numeroși artiști. Deși primul EP de coveruri al muzicienilor, „ReAniMate: The CoVeRs eP”, nu a fost cel mai de succes din serie, acesta ne-a adus o interpretare incredibilă a unuia dintre hiturile legendarei Joan Jett - poți asculta mai jos melodia „I Hate Myself For Loving You”.

  1. The Black Crowes„She Talks To Angels”

„She Talks To Angels” nu a scăpat, nici el, ne-reinterpretat de solista Lzzy Hale – de data asta împreună cu chitaristul Mark Morton (Lamb Of God). Piesa este preluată de pe albumul de debut al americanilor de la The Black Crowes, iar coverul s-a strecurat chiar pe cel de-al doilea album solo al lui Morton , „Ether” (2020).

Cel mai recent album semnat Halestorm, „Vicious”, a ajuns la urechile fanilor în 2018. Muzicienii au declarat, însă, că deja aleg materialul pe care să îl includă pe un nou disc.

Foto: Instagram, Lzzy Hale