Rock News

Martin Gore (Depeche Mode): Despre noul său album solo

„The Third Chimpanzee” reprezintă o premieră pentru artist, EP-ul fiind în totalitate instrumental.

Martin Gore s-a folosit de perioada de izolare pentru a crea un EP instrumental, după cum ne atrag atenția cei de la NME, material pe care l-a lansat deja vinerea trecută. Într-un interviu acordat pentru publicația menționată, muzicianul a povestit despre elementele vizuale atașate muzicii, dar și despre procesul de înregistrare și despre cum l-a afectat faptul că a trebuit să se izoleze din cauza pandemiei.

Gore mărturisește că se simte extrem de norocos că are un studio acasă – „ăla este sanctuarul meu” spune el. „Am început prima piesă, «Howler», înainte de începutul pandemiei. Apoi, când am început să fim închiși în case, m-am simțit puțin legat din punct de vedere creativ, în sensul liric,” povestește el. Soluția? Evident, munca la discul instrumental „The Third Chimpanzee”.

„Ca artist solo, nu am lansat niciodată așa ceva,” recunoaște Martin. „Are un fel de putere primitivă. […] Nu sună toate (n.r. piesele) ca maimuțele, dar este ceva ce seamănă în fiecare dintre ele. Le-am denumit pe toate după maimuțe și mi-am amintit despre o carte pe care am citit-o în anii ’90, denumită «The Third Chimpanzee», în care Jared Diamond vorbește despre evoluția umană. Îmi place ideea delimitării mai puțin clare dintre maimuțe și oameni”.

Muzicianul mărturisește și că arta vizuală atașată discului a fost creată de o maimuță numită Pockets Warhol.

Videoclipul piesei „Howler” poate fi vizionat mai jos.

Foto: Instagram, Martin Gore