Angus și Malcolm Young, locul întâi în topul Billboard Hard Rock Songwriters

Frații Young au ajuns pe poziția nr. 1 pentru compozițiile de pe cele două piese din cel mai recent clasament Hot Hard Rock Songs, „Shot In The Dark” și „Realize”, ambele de pe albumul AC/DC proaspat aparut, „Power Up”.

Share

În topul producătorilor de hard rock, producătorul „Power Up”, Brendan O'Brien, a ocupat încă o dată pozitia cu nr. 1, datorită muncii sale pentru cele două melodii menționate mai sus.

Clasamentele săptămânale Hard Rock Songwriters și Hard Rock Producers (care au început în iunie 2019) se bazează pe numărul total de puncte acumulate de un compozitor și, respectiv, de un producător, pentru fiecare piesă care apare în topul Hot Hard Rock Songs. Ca și în cazul topurilor anuale ale Billboard, mai mulți compozitori sau producători împart puncte pentru fiecare melodie în mod egal.

„Power Up” a apărut în noiembrie cu lineup-ul Brian Johnson (voce), Phil Rudd (tobe), Cliff Williams (bas), Angus Young (chitară) și Stevie Young (chitară).

„Power Up” este un omagiu adus lui Malcolm Young, care a murit în 2017 din cauza efectelor demenței la vârsta de 64 de ani. Malcolm este creditat ca compozitor pe toate cele 12 piese de pe „Power Up”, alături de Angus Young.

În decembrie 2014, Malcolm a dezvăluit că are demență, ceea ce l-a obligat să se retragă din AC / DC. Nepotul său, Stevie Young, l-a inlocuit in formatie.

Foto: Getty Images/ Guliver.

 

AC/DCTags
Share