Rock News

Jon Bon Jovi nu ascultase niciodată Judas Priest înainte de a face turnee cu ei, în anii '80

Solistul Bon Jovi a avut o conversație cu The Guardian în care și-a amintit de primii ani ai trupei sale. Jon Bon Jovi a recunoscut că inițial ar fi vrut să facă turnee cu trupe mai pop, decât cu cei din genul heavy.

„Am spus: „Vreau un turneu cu The Cars și Bryan Adams și cu toate aceste grupuri pop”, și-a amintit Jon Bon Jovi. „Și managerul meu a spus: „Nu. Vei învăța cum să canti cu Judas Priest și Kiss și Scorpionii".

Potrivit lui Bon Jovi, managerul său a susținut că publicul de rock ar fi mai susceptibil să îmbrățișeze o trupă tânără, în creștere. „Aceste audiențe sunt loiale”, a spus el. „Publicul pop este nestatornic”.

În 1986, Bon Jovi a pornit pe un șir de concerte alături de Judas Priest, un grup pe care solistul l-a descris ca „o formație de heavy metal pe care nu am ascultat-o niciodată”. Turneul a coincis cu lansarea "Slippery When Wet", al treilea album Bon Jovi. Succesul său comercial masiv va lansa în curând trupa în eșalonul superior al muzicii.

Într-o ciudată întorsătură a soartei, Bon Jovi și Judas Priest s-au intersectat câteva decenii mai târziu, când ambele formații se numărau printre nominalizații selectați pentru Rock & Roll Hall of Fame. Bon Jovi a câștigat votul fanilor în 2018, în timp ce Judas Priest continuă să aștepte includerea.

Foto: Getty  Images/ Guliver.